Lõhe lillkapsa ja lehtkapsaga

Värske ja maitsev roog põhjamaise puudutusega

Hellita ennast tervislike toitudega, mis on valmistatud lihtsatest ja maitsvatest põhjamaistest koostisosadest. Selles retseptis küpsetatakse lõhe, mis on suurepärane oomega-3 allikas, auruga sous-vide meetodil, et säilitada kõik vitamiinid ja mineraalid. Seejärel kombineeritakse see lillkapsa ja vitamiinirikka lehtkapsaga, et saavutada värske ja maitsev roog. 

Koostisosad

140 g lõhefileed
500 g lillkapsast
1 l köögiviljasupi puljongit
500 g sojapiima
100 g õunaäädikat
1 pakk lehtkapsast
50 g oliiviõli
Sool, pruun suhkur, või ja viinamarjaseemneõli.

1. samm

Tükelda lillkapsas. Lõika juurika tipp ära ja pane kõrvale, tee sellest kuskussi sarnane segu. Vali paar ilusamat tükki ja viiluta need õhukesteks viiludeks.

2. samm

Aseta kala sous-vide kotti ja tõmba see Electroluxi vaakumpakendaja abil vaakumisse.

3. samm

Keeda lillkapsast kastrulis kuni see on pooleldi valmis. Nõruta vesi, lisa sojapiim ja keeda, kuni kapsas on valmis. Pane lillkapsas Electrolux MasterPiece segistisse, lisa kapsa keetmisel veidi piima ja püreesta maksimaalse kiirusega 3 minutit. Lisa sulatatud või ja püreesta veel 3 minutit. Vajadusel lisa soovitud konsistentsi saamiseks veidi piima. Soola lisa maitse järgi.

4. samm

Lülita Electrolux CombiSteamPro ahi madala temperatuuriga küpsetusrežiimile (51 kraadi). Aseta sous-vide kotid lõhega 25 minutiks ahju. Tänu vaakumpakendile ja madalale temperatuurile säilitab kala oma imelise maitse ja saavutab uskumatult õrna tekstuuri.

5. samm

Võta väike kauss ja sega äädikas ning vesi, sool ja suhkur ning veidi viinamarjaseemneõli. Vala see vedelik peeneks viilutatud lillkapsale ja sega korralikult läbi. Kui kala on küpsetatud, eemalda see kotist ja kuivata rätikuga patsutades. Serveerimiseks pane lusikatäis püreed taldrikule, selle peale aseta lõhe. Kaunista marineeritud lillkapsa, lehtkapsalehe ja lillkapsa kuskussiga.