Lambapraad rosmariini ja tüümianiga

Pühapäevapraad

Ideaalselt küpsetatud aromaatsete ürtitega lambapraad muudab pühapäevase lõunasöögi ülimaitsvaks sündmuseks. Rosmariini ja tüümiani aroom kutsub pere ja külalised laua äärde südamlikku ja mõnusat lõunasööki nautima. 

Koostisosad (4-6 portsjonit)

3 kg kondita lambafileed, 1 spl oliivõli, meresoola, musta pipart, 1 klaas punast veini, 10 küüslauguküünt (koorimata), 2 spl prantsuse sinepit, 6 oksa rosmariini, 6 oksa tüümiani, 1 klaas kanapuljongit, 4 spl pruuni suhkrut, 1 spl võid

Juhised

1. Pane 2 supilusikatäit suhkrut, õli, sinep, sool ja pipar suurde kaussi ja sega kokku. Lisa lambaliha ja jäta 20 minutiks marineerima.

2. Seo lambaliha kööginööriga tugevalt kinni. Aseta liha nahk ülespoole asendis suurele ahjuplaadile. Lisa küüslauk, rosmariini ja tüümiani oksad ning marinaad.

3. Piserda lambaliha üle järelejäänud suhkruga. Küpseta madalal temperatuuril 180 °C juures, kuni liha sisetemperatuur on 54–60 °C, umbes 2 tundi ja 20 minutit.

4. Kui praad on valmis, vala küpsetamisel tekkinud vedelik kastrulisse ja lisa 1 tass punast veini. Maitsesta soola ja musta pipraga. Lase kastmel keeda 10 minutit. Vahepeal pane 1 spl võid ja oliiviõli praepannile ning rösti liha kõrgel kuumusel, kuni see on üleni kuldseks värvunud.

5. Lõika liha õhukesteks viiludeks ja serveeri veinikastmega.

  • Lihtsasti valmistatav suflee

    See kartulisuflee retsept on lihtne ja mugav valmistada ning sobib ideaalselt jahedatesse sügisõhtutesse.

  • Vikerkaarevärvilised sõõrikud

    Vikerkaarevärvilised sõõrikud on värviline versioon tavalistest sõõrikutest