Vikerkaarevärvilised sõõrikud

Imeilusad ja maitsvad

Need vikerkaarevärvilised sõõrikud, pärit Brooklyni linnaosast New Yorkis, on värviline versioon tavalistest sõõrikutest. Muljetavaldav efekt on saavutatud taina värvimisega ja erinevat tooni tainaosade punumisega enne küpsetamist. Alltoodud lihtsas retseptis on vahele jäetud tavapärane keetmise etapp - parima tulemuse saamiseks kasutatakse hoopis auru. Vikerkaarevärvilised sõõrikud ei erine maitse poolest tavalistest sõõrikutest, seega kasuta julgelt oma lemmikuid sõõriku täidiseid ja katteid.

Koostisosad (umbes 10 väikese sõõriku jagu)

2 tassitäit sooja vett
1 pakk aktiivset kuiva pärmi
1 sl suhkrut
6 tassitäit jahu (ja natukene kõrvale jätta)
2 sl soola
1 sl taimeõli + natukene kausi määrimiseks
Roosat, valget ja musta toiduvärvi

Juhised

1. Sega omavahel soe vesi ja suhkur. Lisa pärm ja lase seista, kuni see hakkab mullitama ja vahutama (umbes 10 minuti pärast).

2. Lisa jahu, õli ja sool.

3. Kausiga miksrit kasutades mikserda tainast 5 minutit (kui sa ei kasuta kausiga miksrit, siis sega tainast puidust lusikaga, kuni see muutub edasi segamiseks liiga paksuks). Umbes 5 minuti pärast eemalda tainas kausist ning sõtku kätega veel 5 minutit, kuni see saavutab sileda (ja üldse mitte kleepuva) konsistentsi. Kui tainas on kleepuv, puista sellele jahu ja jätka sõtkumist, kuni kleepuvus on kadunud.

4. Aseta tainas suurde õliga määritud kaussi. Kata kauss plastikkilega ja lase tainal soojas kohas 60 minutit kahekordseks kerkida.

5. Kui tainas on kerkinud, suru see alla ja jaga kolmeks võrdseks osaks. Värvi iga jupp erineva toiduvärviga. Ühtlase tulemuse saavutamiseks sõtku igat osa 10-15 minutit. Senikaua hoia teised tainajupid plastikkilega kaetuna, et neid kuivamise eest kaitsta.

6. Rulli tainas lõikelauale ja lõika 2,5x15 cm suurusteks ribadeks. Keera tainas spiraali ja ühenda otsad. Korda ülejäänud tainaga.

7. Aseta sõõrikud rasvaga määritud pinnale, kata puhta köögirätikuga ja lase tuulevaikses kohas pea kahekordseks kerkida (umbes 20-30 minutit).

8. Aseta sõõrikud ahjuplaadile ja küpseta madala auruga 150 °C juures 12 minutit. Seejärel tõsta temperatuur 200 °C peale ja küpseta veel 10 minutit. Ahjust välja võttes kata sõõrikud rätikuga.