Küpseta parem leib auruahjuga!
Auruahi avab täiesti uue maailma maitsvate, õhuliste ja krõbeda koorikuga leibade küpsetamiseks. Lisa auru küpsetamise alguses ja reguleeri temperatuur sobivaks!
Kõik algab katsetamisest ning selles osas on kodukokad ühel nõul, et iga ahi on erinev. Põnevad maitsed ja vanaemalt saadud küpsetusnipid aitavad saavutada suurepäraseid tulemusi, kuid uus tehnoloogia köögis muudab elementaarse täiuslikuks. Küpsetamise alguses auru lisamine aitab kergitada leiba seest kohevaks ja koorik saab kuldne ning krõbe.
Kasuta auru, et tainast kergitada
Madalad temperatuurid, soe ja niiske keskkond on pärmitaigna kergitamiseks parimad. Auruga on kerkib tainas kiiremini ja ühtlasemalt. Eriti suurepäraselt sobib see juuretisega taignale, mis just tänu aurule saavutab kõrgema ja vähem tiheda konsistentsi kui toatemperatuuril kergitades.
Esimesel kerkimisel võib kasutada auru, kuid teisel kerkimisel tee seda kindlasti
Kui pätsid kerkivad, siis soojus ja aur aitavad muuta seda kohevamaks. Tainast ahju kerkima pannes vali temperatuur vahemikus 30-40°C ning pea meeles, et mida soojem, seda kiiremini kerkimine toimub. Ühe eelise annab auruahi veel: ahjus kergitades ei pea tainast kinni katma. (Seega järgmine kord, kui küpsetad, proovi oma ahju funktsiooni "Taigna kergitamine").
Küpsetamine
Auruahjuga küpsetamine ja ise kodus leiva tegemine pole liiga keeruline. Tulemus on alati suurepärane, sest küpsemise alguses auru (täpsemalt veeauru) lisamine tekitab ahjus niiske keskkonna, mis aitab kaasa ühtlasemale küpsemisele.
Kui lõpetada küpsemine kuiva kuumuse käes, siis muutub eelnevalt auruga niisutatud leivakoorik veelgi krõbedamaks kui siis, kui kasutaksite algusest peale ainult kuiva kuumust. Eelnevalt lisatud aur aitab aga leivas niiskust säilitada ning leib ei ole enam kuiv ja tihe. (Kui kasutad auruahju, proovi funktsiooni "Leivaküpsetamine".)
Küpseta käsitööleiba kodus
Küpseta suurepärast leiba ühe nupuvajutusega, Electroluxil on selleks erinevaid funktsionaalsusi. Näiteks SteamBake® ahjud tagavad taigna kiire kerkimise ja küpsetise ühtlaselt pehme sisemuse. Viimase lihvi annab küpsemise lõpuosas kuiv kuumus, mis muudab kooriku krõbedaks ja kuldpruuniks.
SteamCrisp® ahjud on parim valik neile, kes soovivad kasutada 25% auru ning eelistavad küpsetada kõrgematel temperatuuridel. SteamBoost® ahjud aga annavad võimaluse valida 25%, 50% või 100% auruga küpsetamise vahel ning küpsetada madalamatel temperatuuridel.
Kõige rohkem valikuid on SteamPro® ahjudel, kus on valida 25%, 50% või 100% auruga küpsetamise vahel ning küpsetada madalamatel temperatuuridel. Lisaks on neil ahjudel olemas sous vide küpsetamise funktsioon.