ELECTROLUX X JOEL OSTRAT

Tippkokk Joel Ostrat on meiega kampa löönud, et panna proovile Electrolux Intuit sarja köögitehnika ning valmistada spetsiaalselt kodukokkade jaoks mõeldud road. Siia lehele ilmuvad sügise jooksul kolm retsepti – eelroog, pearoog ja magustoit – kõik selleks, et tõestada, kuidas kodutehnikaga saab lihtsa vaevaga valmistada restoraniväärilisi toite.

Electrolux Intuit sarja köögitehnika juhendab kasutajaid igal sammul. Ahju juhendatud küpsetamise funktsioon valib kasutaja eest õige režiimi ja temperatuuri või võimaldab valida sadade ahju sisseehitatud toitude seast sobiva. Kas oled juba proovinud auruahju võlusid? Induktsioonpliit on kiire, intuitiivne ja turvaline ning seda on lihtne puhastada. Hob2Hood süsteemiga õhupuhastid lülituvad ise sisse ning reguleerivad oma tööd pliidil toimuva põhjal. Imelihtne kokkamine, minimalistlik disain ja nutikas tehnika.

Valge kala rull roheliste köögiviljadega

Hõrk valge kala, särtsakas pesto ja krõmpsud rohelised köögiviljad. Joeli toitev kui samas kerge eelroog ei jäta kedagi külmaks, vaid paneb hoopis küsima, kuidas nii kiirelt ja lihtsalt selline pilkupüüdev toit küll valmis. Ideaalne külalistele serveerimiseks, aga ka kergeks õhtusöögiks. Auruahjus küpsetades jääb kala mahlaseks ning köögiviljad värskeks, induktsioonpliidil tehtud valge veini kaste seob kogu roa tervikuks. Vaata videost järele, kuidas Joeli eelrooga valmistada – videos on mitmeid kasulikke nippe tehnika osas ning lõpust leiad ka koostisosade nimekirja.

Tutvuge tehnikaga

Burgundia pada ehk punases veinis hautatud veiseliha

Boeuf Bourguignon ehk Burgundia pada ehk punases veinis hautatud veiseliha – kõlab suursuguselt, kas pole? Vaatamata sellele on Joel koostöös Electrolux Intuit seeria köögiseadmetega loonud samm-sammulise juhise selle esmapilgul keerulise retsepti valmistamiseks. Usu meid, seda imelist hautist on õige tooraine ja nippide kasutamisel teha väga lihtne. Kas teadsid, et induktsioonpliit töötab ka klassikaliste malmpottidega? Lisaks sellele on kuumust kerge reguleerida, mistõttu ei kõrbe pada kunagi põhja ega küpse üle, samuti on pliiti hiljem imelihtne puhastada. Ning muidugi selleks, et köögiõhk puhas püsiks, on Joelil kasutusel Hob2Hood süsteemiga õhupuhasti, mis reguleerib oma tööd pliidil toimuva põhjal – lisad kuumust, tõuseb ka ventilatsioon ning seda kõike ilma ühegi nupuvajutuseta. Kliki kõrvalolevale pildile ja sinu ees avaneb video Joeli kokandusmaailmast.

Tutvuge tehnikaga

Vimkaga lumepallisupp

Lumepallisupp on kui nostalgia paarikümne aasta tagusest ajast, tegelikult ulatub algupärane retsept tagasi lausa kuuendasse sajandisse. Joel toob nüüd selle magusasõprade lemmikretsepti tagasi massidesse, kuid teeb seda uutmoodi! Beseepallikesed pistame seekord ahju ja küpsetame kuldseks, siidise kreemi jaoks jagab Joel mitmeid kokandusnippe – kusjuures induktsioonpliit on sellise asja valmistamiseks suurepärane abiline. Kiire temperatuuri reguleerimine ja Electroluxi pliidiga kokku käiv toidutermomeeter tagavad, et lumepallisuppi kuumutatakse just õigete kraadideni. Sellisteni, et lumepallid jäävalt kuldseks ja õhuliseks ning kogu supi maitse toob tagasi parimad lapsepõlvemälestused. Retseptivideos näitab Joel magustoidu valmistamist samm-sammult ning annab endale omasel lõbusal moel selliseid nõuandeid, et ükski retsept enam kunagi untsu ei lähe.

Tutvuge tehnikaga