Kuidas säilitada toitu külmikus ja sügavkülmikus?

Viimati värskendatud 11.05.2020 12:21

Küsimus:

  • Kuidas säilitada toitu külmikus ja sügavkülmikus? 

Hõlmab järgmisi üksusi:

  • külmikud 
  • külmik-sügavkülmikud 
  • sügavkülmikud 

Üldised näpunäited toidu säilitamiseks külmikus: 

  • Vältige seadme riiulite ületäitmist, kuna see võib vähendada õhuringlust ja põhjustada ebaühtlast jahutamist. 
  • Katke toidud kinni ja pühkige konteinerid kuivaks, enne kui need seadmesse paigutate. See vähendab niiskuse kogunemist seadme sees. 
  • Mähkige sisse mis tahes tooted, millel on tugev lõhn või kõrge niiskussisaldus. 
  • Säilitage aitab puu- ja juurvilju crisper-sahtlis, kus jääkniiskus aitab säilitada toidu kvaliteeti pikema ajavahemiku jooksul. 
  • Puu- ja köögivilju tuleks enamasti säilitada madalal temperatuuril ja kõrge niiskustaseme juures. Mähkige toores liha ja kanaliha kindlalt sisse, et vältida teiste toitude lekkimist ja saastumist. 
  • Mis tahes liha, mida säilitatakse kauem kui kaks päeva, tuleb külmutada. 
  • Või ja juust: hoida sobivas hermeetilises pakendis või mähkida alumiiniumfooliumisse või polüetüleenkilesse, et õhk toiduainest eemal hoida. 
  • Pudelid: keerake kork peale ja paigutage ukse küljes olevale pudeliriiulile või pudelirestile (kui see on olemas). 
  • Pakkimata banaane, kartuleid, sibulaid, küüslauku ei tohi külmikus hoida. Kuumad toidud tuleks enne külmikusektsioonidesse paigutamist jahutada toatemperatuurile, vastasel juhul kergitavad need sisetemperatuuri ja suurendavad ka energia tarbimist 
  • Asetage vett sisaldavad või niiskuserikkad toidud ettepoole (uksele lähemale). Kui need on külma õhu väljalaskeavale liiga lähedal, võivad need külmuda  

Üldised näpunäited toidu säilitamiseks sügavkülmutis:

  • Toidu kuivamise ja kvaliteedi halvenemise minimeerimiseks kasutage alumiiniumfooliumit, külmutusümbriseid, külmutuskotte või õhukindlaid konteinereid. Suruge pakendist võimalikult palju õhku välja ja sulgege see tihedalt. 
  • Konteinerisse jäänud õhk võib põhjustada toidu kuivamist, värvi muutumist ja ebaloomuliku lõhna tekkimist (külmakahjustus). Mähkige värsked lihad ja linnuliha enne külmutamist sobivasse külmutusümbrisse 
  • Ärge külmutage uuesti liha, mis on täielikult üles sulanud 
  • Vältige liiga suure koguse sooja toidu korraga külmikusse panemist. See koormab sügavkülmuti üle, vähendab külmutamise kiirust ja võib tõsta külmutatud toitude temperatuuri. 
  • Ärge hoidke jäätist, mahlajäätist ega leiba külmuti ustes või külmuti ülariiulil: need alad ei ole külmuti kõige külmemad kohad ning seetõttu sulavad need tooted seal tõenäoliselt kiiremini 
  • Jätke pakendite vahele vaba ruumi, et külm õhk pääseks vabalt ringlema, võimaldades toidu kiiret külmutamist
Broneerige parandus
Broneerige parandus

Garantii on läbi? Pole probleemi. Pakume hooldustehniku külastust, et parandada teie kodumasin. Varuosad ja töökulu on kaetud ilma ootamatute lisakuludeta.