Tugi

Külmikud

Paigaldage külmik varjulisse kohta. Kontrollige seda regulaarselt. Külmutage toiduaineid nüüd täiesti uudsel moel. Need näpunäited võivad vähendada külmiku energiatarbimist.

Mõelge hoolikalt, kuhu külmik paigutada:
• Kodumasina paigaldamine jahedasse aitab märkimisväärselt energiat säästa - ärge paigaldage seda kuumusallikate, näiteks ahjude ja radiaatorite kõrvale, või otsese päikesevalguse kätte
• Seinal või põrandal asuvatest kuumusallikatest peaks külmik olema isoleeritud.

Sulatamine:
• Sage sulatamine aitab ära hoida paksu jääkihi tekkimise aurustile ja tagab külmiku tõhusa töö. Sulatamine on vajalik, kui jääkihi paksus on 3–5 mm.

Uste sulgemine:
• Kui tundub, et uks ei sulgu korralikult, asendage külmiku ukse tihendid
• Pühkige külmikult tolmu. Külmiku tagaküljel asuv kondensaator ja külmiku all asuv ruum peavad olema tolmuvabad ja toidujääkideta.
• Püüdke mitte hoida külmiku ust pikka aega lahti ega avada ust liiga tihti. Soe õhk pääseb külmikusse ja seetõttu käivitub kompressor ilma asjata
• Kontrollige, et miski ei takistaks külmiku ukse korralikku sulgumist
• Paljud Electroluxi kodumasinad on varustatud lahtise ukse alarmiga.

Esmalt jahutage:
• Kuum toit tuleb enne külmikusse asetamist maha jahutada. Aur aitab kaasa jää tekkele. Tervislikel ja hügieenilistel põhjustel ärge jätke toitu liiga kauaks toatemperatuurile seisma
• Sulatage külmutatud toit külmikus. See tagab ohutuma sulatamise ja külmiku optimaalse kasutuse.
• Sobiv temperatuur on 4–5 °C.

Seejärel külmutage:
• Külmutamiseks mõeldud toiduained (jahutatuna) tuleks enne sügavkülmikusse asetamist kõigepealt külmikusse asetada
• Vältige härmatise teket külmikus ning pange kõik toiduained enne sügavkülmikusse asetamist õhukindlasse pakendisse.
• Sobiv temperatuur on -18°C kuni -20°C.

 
Saatke sõbrale

Saatke ka teistele sõpradele

E-kirja eelvaade Tere, see võiks teid huvitada

Sulge